Storlax utanför Abbekås-Kåseberga & Simrishamn- Karlskrona 2015

mats 13

Mats från Växjö med en riktigt stor lax från våren 2014

PROGRAM 2

VÅR-SÄSONG 2015  1 MARS till 30 JUNI

Under februari-mars-april-maj och juni månad varje år så samlas det riktigt stora laxar i södra Östersjön där vattentemperaturen är gynnsam för att äta sig feta av enorma stim av storspigg och fetsill innan de ska vandra norr ut mot sina lekälvar. Riktiga krutpaket som i hugget drar ut lång lina och hoppar våldsamt. Varje år fångas här just under denna tid flera laxar runt 15- +20 kg,s sträcket, chansen att kroka på några stora är som störst under denna tiden på året.

Mats Otto 1

Mat-Otto med en fantastisk lax våren 2014 på 18,2 kg som var den andra över 15 kg den dagen.

Utgångshamnar

Följer storlaxen och försöker att utgå från den hamn som ligger närmast där jag tror att dom största laxarna håller hus. Vårsäsongen börjar söderut med Abbekås som utgångshamn och sedan flyttar jag norrut efter hur laxen flyttar på sig så att mina kunder ska ha maximal chans för bra fiske på stor fisk.

Abbekås-Kåseberga, Simrishamn och Karlskrona/Sandhamn marine är utgångshamnarna under vinter/våren 2015.

Boende

Bra och prisvärt boende www.bengtssonsloge.se,sveahotel.se eller Abbekås hamnkrog och hotell som ligger direkt i hamnen och som har mycket bra service och mat.

Transport

Antingen bil direkt till boendet eller billigt flyg till Malmö/Sturup.

Världens förmodligen bästa laxfiske just nu 

Fisket har under de sista åren varit mycket bra med ovanligt många laxar på 14-16 kg och enstaka större. Våren 2014 var en av de bästa med runt 20 st laxar på över 15 kg landade i båten med 17,4 och 18, 2 kg i topp.

 

Majlax på 20,2 kg som togs i Hanöbukten på en Tiura sked

En reaktion på “Storlax utanför Abbekås-Kåseberga & Simrishamn- Karlskrona 2015

Kommentarer inaktiverade.