Bra laxfiskefiske utanför Simrishamn hela året

PROGRAM 1

Utgångshamn är småbåtshamnen i Simrishamn.

SÄSONG  hela året 2014

Laxfisket utanför Simrishamn har aldrig varit bättre än det är just nu. Vill du vara med om vrålhugg, rusningar så rulle tjuter och laxar som hoppar vilt bakom båten ska du ta tillfället i akt och boka en tur. Sista åren har fisket varit bra hela sommaren och inte så långt ut från hamnen. På hösten går laxen normalt sett också nära kusten och gångtiden ut till fisket är oftast bara 10 minuter upp till 20 minuter. Förväntar mig att hösten 2014 ska bli en ny rekordsäsong igen.Cornelia Abelsson  med magnifik höstfisk på 12,8 kg

Plats för upp till 6 gäster. Normalt så är man 2-4 gäster. Båten är utrustad med toalett och litet kök med kokmöjligheter, micro och kaffebryggare. Kapten på båten är Johan Abelsson som har över 20 års erfarenhet av att fiska utanför Simrishamn. Full behörighet genom sjöbefäl klass 7 och alla erforderliga försäkringar. Vid större grupper finns fler båtar med skeppare att tillgå om man är ute i god tid.

Fångsten

Fiske efter lax som normalt väger 5-15 kg och bra chans till riktigt stora på upp till 20 kg. Ungefär 30 % av laxen väger över 10 kg. Tidvis är det också bra chans att fånga grov havsöring som väger 3-10 kg. havsöringar på 5-7 kg är vanliga fiskar.

Mats Otto 1

Stamkunden Mats-Otto med en fin hanlax på 18,2 kg

Normalt så fångar man 2-6 laxar på en fiskedag, men har man lite tur så kan det bli dagsfångster på över 10 st laxar/öringar. Från och med 1 augusti 2014 har myndigheterna infört nya fångstregler som innebär att all vild lax med hel så kallad fettfena ska släppas tillbaka. Lax med klippt fettfenaoch havsöring finns det ingen fångstbegränsning på men ett måttligt utag är policyn från min sida.

Fisket

Metoden är trolling som är en sorts modern form av dragrodd. Båten går i ca.2-2.5 knop och man lägger sedan ut 8-12 olika beten på olika djup, beroende på årstid och var man tror fisken befinner sig.
Kunderna hjälper till att lägga ut och välja beten och byta. Det lönar sig oftast att vara aktiv i sitt fiske genom att prova olika färger, typ av beten och olika taktik.

jan hagman 2

Fin sommarlax på över 13 kg som tog på 20 meters djup

En fiskedag

En normal fiskedag så träffas man vid båten vid 08.00 tiden. Sedan åker man 3-10 sjömil ut beroende på väder, vind och var man tror laxen finns just den dagen. Sedan fiskar man normalt sett ca 8 timmar, inne i hamn vid 17.00 tiden. Laxen är nästan alltid en svårfångad fisk som kräver att man letar längst djupkanter och kända bra områden. Laxen har sedan oftast tydliga huggperioder då mycket händer under kort tid. När man hittar fisken eller att det är huggperiod är det vanligt med att det hugger både 2-3 laxar samtidigt i båten eller att det hugger flera tätt efter varandra.

ray 3

Stark storlax som drar ut lina så rullen ylar och spöt står böjt som en pilbåge

Boende i Simrishamn

De flesta gästerna bor på hotell nära hamnområdet. Men det finns också både vandrarhem och möjligheter att hyra en fin gård på landet.

Vandrarhem

Bengtsson loge används av många som fiskar i området och känns nästan som en riktig fiskecamp. Ni hittar dom på www.bengtssonsloge.se

Bra standard.

Hotell Svea som ligger ca.200 meter från båten.

Hög standard

Hotell Maritim som ligger ca.400 meter från båten.

pihl 3

Drammatik när man ska håva en stor lax

Hur kommer man till Simrishamn

Från Stockholm så flyger man från Bromma till Malmö med Malmöaviation ca 1 timme i luften. Sedan står en taxibil och väntar. Alternativ så bokar man en hyrbil. Det är ca. 7 mil från Sturup till Simrishamn och det tar ca. 1 timme att köra.

Alternativt så kan man köra bil från Stockholm ca, 65 mil beroende på var man utgår ifrån. E-4 ,an ner till Markaryd sedan mot Hässleholm. Innan Kristianstad så svänger man höger ner mot Simrishamn. Det tar ca. 7 timmar att köra från Stockholm.

Priser

Priser efter förfrågan och vid bokning av fler dagar ges rabatt. I priset ingår då all fiskeutrustning, flytoveraller alternativt flytvästar, hjälp med eventuell
fångst och paketering av rensad fisk, kaffe, vatten och läsk finns alltid.

Extra:

500 kr per person om man vill ha en delikatess paket med vin, öl, skivad rök och gravad
lax, kallskuret typ torkad skinka, nybakt bröd från lokala bageriet mm på båten.

Flyget

Malmö Aviation kostar 393 kr till 649 kr per person och enkel resa beroende på avgångstid.

Taxi

Från/till Sturup och fram till boendet i Simrishamn.
Upp till 4 personer
1000 kr dagtid enkel resa.
1200 kr kvällstid enkel resa.
Större bil med plats för upp till 7 personer kostar 1500 kr alla tider.

Normal Programmet

Avresa från Stockholm kvällen innan fisket. Sedan 1-3 dagars fiske med hemresa på kvällen efter sista fiskedagen.

Bornholm-Simrishamns Programmet

Ankomst första natten med boende i Simrishamn. Sedan fiskar man sig över till Bornholm som ligger ca. 20 sjömil bort där man sedan går iland i den fina lilla hamnen Sandvig som ligger på nordväst spetsen av ön. man bor sedan över på hotel Verona som är ön mest kända fiskehotell. Där serveras det alltid härlig Borholmsk mat med god lokal öl eller gott vin. Priser samma som hotell Svea. Beroende på hur många dagar man stannar så fiskar man sedan utanför Bornholm tills man i god tid innan hemfärd hem anländer hamnen i Simrishamn. En mycket uppskattad tur som jag har kört senaste tre åren. Gästerna tar med sig en liten väska som man packar lätt.

Bra webbsidor

Hotel Svea www.hotellsvea.se
Hotell Maritim www.maritim.nu
Malmö Aviation www.malmoaviation.se
Bengtssons loge www.bengtssonloge.se