Ny bra dag utanför Grisslehamn

Årets säsong ser ut att bli en av de bästa efter en lite sen start. Nu kommer det bra med lax dagligen och det kommer nog att hålla i sig ett bra tag. Flera båtar hade idag dubbelhugg och trippelhugg. Christer Mellberg från Udevalla åkte hela vägen upp till Grisslehamn för att fånga en storlax något han brukar vara bra på i min båt. Många 10 kg+ laxar har Christer dragit upp med mig i Vänern på den tiden fisket var på topp där.

Nordvind med regn och åska
På förmiddagen så var det ett ruskigt väder med strilande regn och åska på håll som tur var. Vinden började till slut lägga sig lite men regnet strilade ner. Då i det våta vädret hugger det stenhårt på barbord riggspö längst ner på 12 meters djup. Christer greppar spöt och en stark lax skevar ut i en fin rusning så rullen ylar. Christer som är van vid att drilla pumpar efter en fin fight den fina fisken ända in till en väntande håv. Mycket vacker lax som vägs till 13 kg och har kilppt fettfena. Faktiskt den tredje klippta fisken senaste tre dagarna, det verkar som de odlade laxarna är på invandring just nu.

En nöjd Christer med nytt PB på Östersjölax

Trippelhugg på eftermiddagen
Vädret blir till slut så bra man vill att det ska vara med strålande sol och nästan vindstilla. Helt plötsligt så brister en snubber(stötdämpare) på min planerboardlina och jag får tvärvända för att inte bli av med min fina Tigerpulka. Allt går bra och jag kan knyta på en ny stötdämpar-snubber. Då när vi åker i medvind så hugger det tre eller fyra laxar men det är bara ett problem allt har traslat sig i den skarpa vändningen. Inga stora laxar men 5-8 kg,s klassen. I den stora kalabaliken med ihoptrasslade linor och laxar så missar vi till slut alla som högg. Vi konstaterar att laxarna skulle släppas tillbaka så det gjorde inget och det var kul att se att det kommer mycket fisk. Vi bryter tidigt efter en liten stunds fiske då Christer skulle köra ända hem till Udevalla på kvällen. Vi hör på VHF-radion att det är fler team som fångar och missar laxar i samma kaliber.

Boka de sista dagarna som finns den här säsongen 

25 Juni-1-2-3-4-5 Juli

Ring på 0708-768910 eller maila på johan@abelfishing.com