Nya heta beten för Östersjötrollingen

Nya varienter av gammla godingar och helt nya beten har testast med mycket bra resultat senaste tiden. Tacksamt att test då det är ovanligt gott om fisk.

Koppar Ismo magnum en riktig laxmagnet
Både jag själv och några kollegor har fiskat väldigt bra med Ismo Magnum som är gjord i en ny hård tunn kopparplåt. Ingen färg alls bara ren koppar gjord på extrahård tun plåt har varit ett magiskt bete. Bästa sättet har varit att fiska Ismon i ytan med 20 g-30 g sänke bakom en minipulka eller planerboard. Upplevde själv ett fantastiskt fiske där vi fick 5 laxar efter varandra på samma kopparsked där den största vägde över 15 kg.

Det magiska koppardraget i mungipan på en fin lax har varit en vanlig företeelse senaste tiden

Rihnos nya gummi-stive hetaste djupriggs betet just nu

Det tyska företaget Rhino har i vinter lanserat nya typer den Stive gjorda i mjukgummi i flera olika färger. Jag var själv ganska skeptisk till betet då jag tyckte det var lite för litet. Men där hade jag helt fel, måste erkänna att detta nya gummibetet fiskar verkligen bra så pass bra att det snabbt kommer bli mångas nya favorit det kan jag lova.  Finns just nu att köpa i hamnbutiken i Simrishamn och i sportfiskebutikerna på Bornholm.  Jag kan varmt rekommendera detta bete, ett måste på riggen i vår.

En av många fina laxar som har fångats på 20-30 meters djup på Rhinos gummistive tacklad bakom en flasher

 

Gummihåv i båten ett måste för den seriösa trollaren 

Med ökande tillgång på lax blir både naturligt och självklart att sätta tillbaka lax.  Då gäller det att vara försiktig med den värdefulla laxen. Måste man inte ta någon bild eller väga fisken är det bäst att kroka loss fisken direkt i vattnet utanför båten.  Vill man väga den stora laxen som man vill släppa åter så är det bästa att väga den direkt i sin nya håv med gumminät som är skonsamt mot laxens fjäll. Bästa håven jag har hittat hittils är av märket Fox och finns i välsorterade sportfiskeaffärer i både Sverige och Danmark.  Hittar man inte någon så kontakta den Svenska agenten Gladsax fiske, ni hittar dom  på nätet.

Stor lax som vägdes till 17,2 kg i håven och räknar man bort 1,7 kg som håven väger blir det en ganska bra fisk.

 

Ett fåtal dagar kan finnas kvar under vårsäsongen i Kåseberga eller Simrishamn. Ring mig direkt på 0708-768910 eller maila på johan@abelfishing.com