Första dagen på Svenska trollingskolan

Vi bjöds på fint väder med svaga vindar och växlande molninghet. Alla fyra båtarna åkte ner till Bakkarna som ligger sydost om Bornholm ca. 10 sjömil från Nexö hamn. TVå båtar fick fisk direkt på nedsläpp men för oss tar det en stund innan vi hittar fisken trots att vi var i området dagen innan.

Två hugg efter varandra
Vi körde västerut upp mot Bakkespitsen och passerade en liten djuphåla då drar det till på nedersta djupriggspöt och Krister kan drilla in sitt livs första lax. Momentet efter hugger det på ett ytspö och min stamkund Lasse Söderman kan säkert drilla in en större lax på 8 kg som tar en nymålad sked som lokala storfiskaren Jan “Gnon” Rasmussen har målat med paintbrush och har grym finish. Det var tredje laxen på samma drag på två dagar.

Lasse och Krister med två fina laxar en på 30 meters djup och den andra i ytan.

Ut med dragen och hugg igen
Härlig stämning när de första laxarna var landade och vi firade med en lite Jäger för att hedra laxarna. Sedan börjar Kurt-Arne lägga ut koppar Ismon igen som skulle ligga ytterst av pulkorna. Det tog intev mer än 5 minuter innan rullen började yla riktigt bra. Van vid stora laxar i Ångermanälven så tar Kurt-Arne komandot men laxen kämpar väldigt bra. Ett tag tror jag att det är en riktigt stor fiusk men det är en ovanligt kämpastark lax på dryga 10 kg. En riktig fin lax som inte tappar ett enda fjäll och ser helt vandringsfärdig ut.

Kurt-Arne  med fin 10 kg + lax  som tog koppar Ismon i ytan igen och kämpade ovanligt hårt

Dubbelhugg på eftermiddagen
Vi gör en lite utflyckt för att testa lite nya områden men inget händer förän vi kommer tillbaka till samma område som vi fiskade på förmiddagen. Då helt plötskigt får vi ett fint dubbelhugg på båda pulkorna på styrbord sida. Fina laxar dra ut lina och är uppe och rumlar runt i ytan. Tyvärr så släpper den största men Krister kan landa sitt livs andra lax på dryga 8 kg. Efter det så missar vi ett fint hugg och landar två smålaxar.

Krister med sitt livs andra lax som tog Jan “Gnon” Rasmussen,s nymålade drag i ytan