Försenat laxfiske som nu är på gång och riktigt bra torskfiske

Höstens laxfiske har hittils varit väldigt svårt då vattentemperaturen har varit allt för varm och detta ända ner mot 25-30 meters djup. Först nu börjar vattentemperaturen falla i södra Östersjön. Förra helgen kom det in några laxrapporter från norra delen av Hanöbukten och från lite här och där.

Oktober 1

Boka en halvdag eller heldags torskfiske som just nu är väldigt bra

Mycket bra torskfiske just nu

Dom som har åkt ut med mig har alla fått uppleva ett mycket bra torskfiske. Hittar man torsken så nappar det i ett men konsten har varit att hitta områden som oftast är djupbranter med större fisk. Hittar man en sådan brant kan man fånga en mängd torskar på 3-5 kg som på rätt utrustning fightar riktigt bra om man använder passande utrustning. Kul fiske och fin matfisk. Tycker att Östersjötorsken är en av de bästa matfiskarna som vi har, en riktig delikatess.

oktober 2

Bra att vara två när man ska kroka loss en stark lax innan återutsättning

Laxfisket på gång

Vattentemperaturn i ytan börjar nu falla ner till 12-14 C-grader och längre ner i vattenmassorna börjar det hända saker. Är ganska säker på att fisket kommer igång på vissa områden i veckan som kommer. Ska själv åka ut och försöka hitta storlaxarna.

oktober 3

Grym storlax som hugger så hårt att draget böjs åt alla håll

Bokningbara dagar i höst just nu

Bra fiske ända fram till årskiftet

20-21-26-27-28-29-31 oktober

Dagar i november som är bokningsbara 3-4-5-6-7-10-11-12-13-17-18-19-20-21-24-25-26-27-28-29-30 november

Helgdagar i December som är bokningsbara 6-7-13-14-20-21. Sedan finns det gott om veckodagar att boka, ring bara och fråga.

oktober 4

Huggvilliga laxar från fiske söderut tidigt på säsongen

Jakten på storlaxen i vår.

I mars-april & maj kommer jag följa den stora laxen genom att lägga min båt på rätt ställe vid varje tidpunkt. Säsongen kommer att börja söderut i Hamnen Abbekås för att sedan flytta upp till Kåseberga och Simrishamn beroende på var jag känner var dom största laxarna håller till. I maj kommer jag att lägga några veckor uppe vid Sandhamn marina utanför Karlskrona där den stora vandringslaxen tar sig en runda första veckorna i maj.

Vill du ha chans att fånga en riktig bjässe boka i tid