Cornelia fångar storlaxen

Gårdagens fiske med min dotter Cornelia blev väldigt lyckat. Vi åkte ut sent då vinden skulle lägga sig under dagen vilket den också gjorde. Havet var i uppror efter den våldsamma sydvästvinden som kom in dagen innan. Starka strömmar och mycket skit i vattnet gjorde fisket svårt men vi la ut grejjerna och började puttra rätt ut mot där fisket hade varit bra innan ovädret.

Försiktigt hugg på flashern längst ner
Vi fick först en liten torsk men efter kanske två timmars fiske drar det till ganska försiktigt på Flasherspöt som var nedsäkt till 30 meter. En liten lax sa jag till Cornelia som greppar spöt, fisken kommer med in snällt och går upp i ytan med sin breda rygg 10 meter från båten och blir helt vild. En stor lax rusar iväg först i ytan så lina fräser som bränt smör för att sedan dyka ner mot botten. Cornelia får sig en mycket bra fight som tar nästan 30 minuter. Den stora fisken skyggar för båten varje gång den kommer i närheten och drar iväg i full rulle, till slut kan jag håva en grymt fin lax. Den satt klockrent i mungipan och var fenklippt så vi bestämmer att ta med den hem.

Nytt laxrekord för Cornelia
Vi väger laxen på riktig våg till 12,8 kg. Den tog en vit Flasher med en Grissly en meter bakom. Vi fiskar en stund till men missar bara ett bra hugg innan vi bestämmer oss för att åka iland då vi skulle åka hela vägen hem till Åkersberga.

Bokningsbara dagar just nu
Fortfarande chansen att boka in ett riktigt superfiske på lax. Fisket har nog aldrig varit bättre på hösten och nu pressar kylan i norr in fler och fler stora laxar i området. Sista veckan har antalet laxar över 12 kg ökat och flera har varit precis under hösten hittills största på 14,5 kg som togs i min båt. Vem tar höstens största lax, jag tror att den kommer vilken dag som helst nu.

5-7-11-12-13-14-15-19-20-21-22-26-27-28-29-30 November

1-2-6-7-8-9-12-13-14-15-16-17-18-19-20 December