Boka ditt vårfiske innan alla dagarna är slut

Det är många som är intreserade av att fiska lax i södra Östersjön som är ett världsunikt  område.  Ett av få områden i världen, kanske det enda där man kan fiska lax med spö i havet och ha bra fiske. Jag vet ingen annans stan i världen där det är större chans att få en riktigt stor lax på spö. Vanligt med laxar på upp över 15 kg och ibland har vi haft medelvikt på över 10 kg på 8-10 laxar i rad. Sedan finns det alltid chans att få den stora rekordfisken, varje år fångas ett antal laxar över den magiska gränsen 20 kg och chansen finns på över 25 kg eller större.  Ett sådant fiske finns inte på någon anna plats på jordklotet.

lax på 25,4 kg

Stig Holmberg och hans lillebror från Okelbo fångade den här laxen på 25,44 kg för länge sedan med mig. I vår kommer Stig ner till Österlen igen och ska slå lillbrorsan. Så här i efterskott kan man se att laxen var fenklippt vilken ingen la märke till då. 

Passa på att boka ditt fiske innan alla dagarna är slut

Det är många ute och funderar på vilka dagar som kan passa deras gäng för fiske så passa på att boka ditt fiske inna allt är slut.

Po 2

Härlig stor vårlax innan den varsamt släpptes tillbaka

Lediga dagar i mars

2-9-22-23-30 Mars

Lediga dagar i April

-5-6-12-13-18-19 April

Lediga dagar i Maj

3-4-11-12-16-17-24-25-26-27-29-30-31 Maj

abel 2

En stor lax som nästan tömde rullen för oss innan jag fick vända båten efter den

Kan hjälpa till att hitta bra boende

Har ett antal bra boenden som håller mycket hög klass och är prisvärda i utgångshamnen eller nära. Abbekås hamnkrog och hotell, Svea hotell, Bengtssons loge och vill man bo nära där jag bor själv och därmed slippa använda bil och åka med mig är det nyöppnade Villagina ett grymt fint ställe och bara 300 meter från mig. Se på www.villaginaosterlen.se

dagsberg.5

Förra vårens största lax högg på en Toby 60 gram