Svårt fiske på lördagen och fantastiskt bra på söndagen

Fiskade med två olika gäng i helgen och man kan klart konstatera att vädret har stor betydelse i bland. Fredag natt hade vi ett djupt lågtryck med åska och regn som kom in över oss. Gråvädret med lågrtryck hängde kvar hela lördagen. Trots att vi såg en hel del lax och hade vakande storlax i närheten av båten så hände inte mycket. Något nafs och någon liten lax på mina sillar var allt fram till eftermiddagen.

Dansk 1

David från Vinslöv med en fin lax och med pappa stående i bakgrunden med en lax på väntelista. 

Trippelhugg på riggen

Helt plötsligt sent på dagen får vi ett klockrent trippelhugg och alla på sill nere på 15-25 meters djup. En går loss då ingen kunde ta spöt men de andra två kunde landas.  Tyvärr var var vi tvungna att ett kort tag efter åka iland. Men någon annan båt som stannade kvar fick fler laxar sent fram mot kvällen.

dansk 2

Vildlax som högg en sill på riggen 

Grymt bra fiske på söndagen

Söndagen bjöd på strålande sol och vindstilla med högtryck hela dagen. Vi fick ett fint hugg direkt på morgonen när jag höll på att lägga ut grejerna. Sedan duggade huggen i med jämna mellanrum. Mikkel och syster Marie som hade bjudit ut sin far Lars fick turen i 70 års present fick uppleva ett kanonfiske på lax. På förmiddagen i det stilla vädret högg laxarna bäst på sill tacklad bakom en flasher i lagom takt .

dansk 3

Lars som fick turen i 70 års present med en av flera laxar han fick känna på, en nöjd jubilar kan jag lova.

Vind på eftermiddagen gav huggrusch

En sydlig vind kom på eftermiddagen och då börjadse det hugga helt vilt., Vi hörde från några andra båtar att dom drillade flera fiskar efter varandra och samma för oss. Det blev en fantastiskt bra dag med många landade fiskar och flera tappade men vad gör det när det i stort sett är bara att lägga ut grejerna igen och så kommer ett nytt hugg.  Känns som det är ovanligt mycket lax i området just nu, det gäller bara att träffa på dom när dom är i hugget och jagar sill.

dansk 5

Marie med en av laxarna hon fightade med denna fatastiska laxfiskedag i strålande sol och svaga vindar.

Chansen att uppleva drömfiske i soligt varmt väder är nu större än någonsin

Maj: Finns nu några datum på grund av avbokning. Vill någon boka så finns nu 29-30-31 maj.

Bra med stor lax utanför Simrishamn just nu så passa på att boka en dag.

Juni: 1-4-5-11-12-13-14-15-16-17-18 Juni

dansk 4

Mikkel som varit med några gånger förut med en fin lax som hoppade vilt bakom båten

Boka laxfiske i Juli och Augusti utanför Simrishamn

Sista åren med ett ökat laxbestånd har fisket efter lax och grov havsöring varit mycket bra hela sommaren, ett fiske som nästan inte går att slå på någon annan plats på jordklotet. Ett trevligt fiske där man fiskar i härligt sommarväder nära kusten. Kanske en halvdag eller heldag under semestern.